Onze aanpak

Angst & Faalangst > Onze aanpak

In de rijles
Jouw manier van denken, leren en doen vormt het uitgangspunt in de autorijlessen.

Naast dat wij begrip, kennis en ervaring hebben in bovenstaande onderwerpen, en de uitdagingen die hierbij een rol kunnen spelen, zullen we vooral gebruik maken van jouw mogelijkheden en waar je al goed in bent. Dat leert een stuk makkelijker.

Wanneer je door leerproblemen regelmatig tegen teleurstellingen aanloopt, kan dit invloed hebben op jouw zelfvertrouwen, waardoor je faalangst kunt ontwikkelen. Klik hier voor meer informatie over faalangst.

Bij het CBR
Het CBR vraagt je een gezondheidsverklaring in te vullen. Het kan zijn dat je bepaalde vragen met “ja” moeten invullen. Je hoort dan van het CBR welke mogelijke vervolgstappen je moet nemen. Lees hier meer over.

Wanneer je bijv. onder behandeling bent of bent geweest bij een psychiater of psycholoog, volgt er mogelijk een ander traject bij het CBR. Dit geldt niet voor een diagnose die is gesteld door een andere hulpverlener.

Wanneer er bij ADHD gebruik wordt gemaakt van Ritalin, volgt ook een ander traject bij het CBR. Het CBR beoordeelt n.a.v. jouw Eigen Verklaring of extra onderzoeken noodzakelijk zijn. Hierbij kun je denken aan een onderzoek en/ of een rijtest. Uiteraard kun je rekenen op onze kennis en ervaring hiermee richting het CBR.