Graag stellen wij ons aan je voor

Dick en Mireille van der Vliet hebben in 1999 hun instructiebewijzen gehaald, waarna Dick voor zichzelf begon, eerst bij Frans Kant, daarna onder zijn eigen naam, Autorijschool Dick van der Vliet. Naast het gezin met twee jonge meiden hielp Mireille mee binnen de rijschool en ontwikkelde DriveCare.

Door onze rustige en vriendelijke manier van lesgeven kwamen al gauw veel cursisten die het spannend vonden of bij wie het leren niet zo gemakkelijk ging. Hierom zijn wij ons verder gaan ontwikkelen en scholen in menskwaliteiten en mogelijke uitdagingen en dat doen wij, na ruim 20 jaar, nog steeds.

We hebben passie voor autorijden, training geven en coachen. Onze kracht ligt in de persoonlijke benadering. We werken niet zozeer vanuit een standaard aanpak, behalve natuurlijk met betrekking tot de exameneisen. Je kunt erop vertrouwen dat we die jou goed aanleren. Jij en jouw manier van leren staan centraal. Daarbij zijn rust, duidelijkheid en humor kenmerken in hoe wij lesgeven. Je leert maar een keer voor het rijbewijs. Vraag maar om je heen, iedereen herinnert zich zijn autorijlessen en het rijexamen. Het is dus belangrijk dat je het naar je zin hebt en je gewoon jezelf kunt zijn. Beleef er plezier aan, dat doen wij ook.

Onze medewerkers

Dick van der Vliet

Eigenaar rijschool / Instructeur

Dick geeft fulltime les en is verantwoordelijk voor de algehele bedrijfsvoering.
Hij heeft trainingen gevolgd in menskwaliteiten, coachtechnieken voor jonge bestuurders en NLP practitioner (opleiding in communicatie tussen mensen).
Dick is erkend rijinstructeur autisme en AD(H)D, faalangst instructeur en heeft een specialisatie in aangepast rijden.

Mireille van der Vliet

Eigenaar rijschool / Instructrice

Mireille werkt part time in de rijschool. Zij geeft enkele uren les. Verder geeft zij trainingen en supervisie binnen de rijschool. Zij verzorgt ook de theorielessen. Daarnaast heeft zij haar eigen therapiepraktijk, begeleid zij mensen met een rijbewijs in DriveCare en verzorgt zij scootmobiellessen voor de Gemeente.

Door haar medische achtergrond en diverse opleidingen heeft zij veel kennis die zij weer doorgeeft binnen de rijschool. Zij is verder o.a. faalangst instructrice, rijangst specialist, geschoold in (niet aangeboren) hersenletsel, aangepast rijden en erkend rijinstructrice autisme en AD(H)D.