Dyslexie & Dyspraxie

Autisme (ASS) / Leerproblemen > Dyslexie & Dyspraxie

Bij dyslexie kost het lezen en daardoor de informatieverwerking meer tijd. Dit kan vooral bij de theorie een rol spelen. Het gebruikmaken van een theorievorm die meer beeld en geluid bevat dan tekst, kan beter aansluiten. Wanneer het nodig is, kun je kiezen voor een theorie examen met verlengde tijd of individueel theorie examen. Onze theoriecursus sluit hier goed op aan.

In de praktijk zie je soms verwarring tussen links en rechts en kan informatieverwerking onderweg een uitdaging zijn. Ook het behouden van het overzicht en het plannen is soms lastig. Maar hier is prima op te coachen.

Dyslexie brengt ook mooie andere ontwikkelingen met zich mee. Vaak zie je dat kennis die verwerkt is, ook langer blijft hangen dan bij iemand die geen problemen heeft met lezen. Ook de creativiteit is vaak hoog en andere zintuigen zijn vaak sterk ontwikkeld, wat uiteraard in het verkeer zeer welkom is.

Bij dyspraxie, NLD, etc. kunnen verschillende problemen zich voordoen. Denk hierbij aan het rustig en gecontroleerd bedienen van de auto, maar ook informatieverwerking, reactievermogen ect.

In de rijlessen kijken we waar je het meest tegen aanloopt zodat je weet waar je aandachtspunten liggen. We bieden de lesstof rustig, in stapjes met veel herhaling en met veel ruimte voor extra oefening.

Verder coachen we op jouw kwaliteiten die kunnen helpen te compenseren of trainen. Zo zie je bijvoorbeeld dat wilskracht, doorzettingsvermogen en vindingrijkheid aanwezig kunnen zijn die hierbij helpen. We kijken ook of schakel of (aangepaste) automaat het beste past.