ADHD & ADD

Hierbij is vaak de aandacht een uitdaging. Ook het plannen kan wat lastiger zijn. Bij ADHD komt er ook hyperactiviteit of impulsiviteit bij.

Autorijden vraagt aandacht, concentratie, planning, beheersing en rekening houden met elkaar. Wanneer een of meer hiervan onder druk komt te staan, kan dit invloed hebben op het leren autorijden en op de verkeersveiligheid.

Tijdens de rijles kijken we of en waar zich uitdagingen voordoen. Bij ADHD helpen we je met het richten van aandacht en het herkennen en omgaan met onrust en/of impulsiviteit. Dit geeft je de rust zodat je de concentratie beter blijft vasthouden. Vaak zie je dat kwaliteiten als creativiteit, detailgevoeligheid, optimisme en doorzettingsvermogen sterker ontwikkeld zijn die je hiervoor goed kunt inzetten.

Bij ADD kijken we op welke manier jij misschien de aandacht verliest en hoe jij de aandacht erbij kunt blijven houden. De manier waarop is afhankelijk van jouw sterke kanten. Vaak zie je dat bijvoorbeeld intuïtie, rust en voorstellingsvermogen sterk aanwezig zijn, die je goed kunt gebruiken.