Wat moet je allemaal regelen?

Deze zaken zijn allemaal nodig voor je kunt afrijden

Om te kunnen afrijden moet je eerst een paar zaken regelen. Zo moet je een gezondheidsverklaring invullen en je rijschool machtigen. Hoe dit in zijn werk gaat lees je op deze pagina.

Gezondheidsverklaring

Het is belangrijk dat je gezond genoeg bent om veilig aan het verkeer deel te nemen. Niet alleen voor jezelf maar ook voor andere weggebruikers. Het CBR beoordeelt dit met de Gezondheidsverklaring.

In de Gezondheidsverklaring beantwoordt je vragen over je gezondheid. Bijvoorbeeld over de medicijnen die je gebruikt en over ziektes waardoor u mogelijk niet veilig kunt rijden. Of over lichamelijke beperkingen waardoor je alleen met een aangepaste auto mag rijden.

De Gezondheidsverklaring vul je zelf in. Want het gaat om jouw persoonlijke gegevens en die zijn vertrouwelijk.

Aanvragen gaat via Mijn CBR (zie link hieronder). Je logt in met je Digid (geen Digid? Klik dan hier). Beantwoord de vragen en betaal via iDeal de kosten voor de Gezondheidsverklaring (2022: € 41,50).

Nadat je de Gezondheidverklaring hebt ingevuld en betaald, ontvang je een ontvangstbevestiging en meer informatie in Mijn CBR. Vanwege de huidige drukte bij het CBR adviseren we je om de gezondheidsverklaring gelijk te regelen, om te voorkomen dat we moeten wachten met afrijden.

Rijschool machtigen

Wil je rijexamen doen? Dan moet je je rijschool machtigen om het praktijkexamen voor jou te reserveren bij het CBR. Zodra je dat hebt gedaan, krijgen jij en je rijschool een e-mail met een bevestiging van de machtiging.

Je machtigt je rijschool via Mijn CBR. Zorg ervoor dat je het juiste CBR-rijschoolnummer hebt. Ons rijschoolnummer is: 1357N8.