Autisme & Autisme Verwant

Autisme (ASS) / Leerproblemen > Autisme & Autisme verwant

Bij autisme en autisme verwante aandoeningen kunnen de verwerking van het verkeer, hoe je iets betekenis geeft en hoe je moet handelen een uitdaging zijn. Wat zie je, welke plek geef je het en wat ga je ermee doen in het verkeer. En hoe ga je bijvoorbeeld om met gedrag van weggebruikers die zich anders gedragen dan wat jij verwacht of hoe het hoort.

De rijlessen zijn rustig, gestructureerd, voorspelbaar en duidelijk. Hierdoor krijgen automatismen kans te ontwikkelen waardoor het drukke verkeersbeeld begrijpelijk voor je wordt. We leggen situaties duidelijk aan je uit. Bij jouw instructeur zul je een rustige, betrouwbare en respectvolle houding terugvinden. Als gebeurtenissen soms even lastig voor je zijn in de rijles, begrijpen we de verwarring of frustratie die je dan kunt hebben. We helpen je dan om de rust terug te vinden en alles op een rijtje te zetten zodat je weer verder kunt.

Jouw rijinstructeur heeft verschillende opleidingen gevolgd over autisme en leerproblemen. Hierdoor kunnen zij zich goed verplaatsen in jou. Door onze jaarlijkse bijscholingen zijn wij erkend rijinstructeur Autisme en ADHD. Lees meer.